Tango i Stockholm Nyheter
Nyhetsbrev
Newsletter

Kalendarium för Tangokurser mm i Argentinsk Tango i Stockholm

Välj datum  Share on Facebook Tweet

Må 7 sep 2015 kl 18 till Må 7 sep 2015 kl 19.30
Tangokurs Nybörjare i Stockholm: Musikalitet, Kontakt, Närvaro
Dansstudion, Frejgatan 41

Välkommen att prova första gången. Den här kursen passar dig utan förkunskaper (men även dig som nyligen gått en nybörjarkurs men nu vill befästa grunderna, finslipa tekniken eller kanske lära dig "den andra rollen". 

Tangoverkstans nybörjarkurs leds av Charlotte Rivero som jobbar professionellt med tangoundervisning och regelbundet har uppdrag vid universitet och högskolor t ex Teaterhögskolan och Danshögskolan.

Det är inte nödvändigt att anmäla sig med partner. Vi byter både roller och partners men det går att bara dansa en roll om så önskas och också att öva med sin egen partner. De flesta brukar dock upptäcka fördelarna med att växla  partners och även att prova båda rollerna. Vi rekommenderar inneskor och bekväma vardagskläder.


Kursinnehåll
I den här kursen fokuserar vi på tangons grunder och musikalitet. Kursserien är systematisk och följer en klar linje och ett tydligt system för tango, musikalisk förståelse och rörelsekvalitet. Rytm, frasering och musikalitet utgör viktiga verktyg för att kunna skapa ömsesidighet i dansen och samtidigt berika traditionen.  Medveten närvaro, empati, intention, lyhördhet och tydlighet är också viktiga aspekter av kursen och vi utforskar dessa delar genom olika övningar för att nå fram till en ömsesidig dans som kan ta sig olika uttryck från tydlig rolluppdelning till helt öppna roller.

Vi kommer att jobba med kommunikation och kontakt vidare med; hållning, balansaxel,  center, abrazo/omfamning, caminata, ochos, enkel giro, riktningsbyten och rebotes. Under kursen kommer du att introduceras till tangons grundstruktur och få verktyg att improvisera inom strukturen men även utmana den och skapa ditt eget uttryck i samklang med din danspartner.Kurspaket

  • Paket 14 ggr ( Du kan välja att teckna halva paketet  7 ggr eller klippkort 10 ggr)
  • Kurs kl 18.00-19.30
Under kursen kommer Tangoverkstans erfarna dansare  som genomgår  Tangoverkstans instruktörsprogram att delta. Dessa kommer att assistera Charlotte samt arbeta mer självständigt som en del i instruktörsprogrammet. Några tillfällen kan komma att utgöras av  lektion med individuell coaching ledda av instruktörsassistent. 

Ta igen missad lektion  Vi försöker ordna extra träningsmöjlighet till våra elever.  


Klippkort 10 ggr 2014

  • Klippkort (gäller höstterminen) 10 ggr
Klippkortet kan även användas på våra andra nybörjarklasser under terminen förutsatt att de blir av och på tangoklasser som riktar sig till alla nivåer.


AVGIFT 

Ordinarie kursavgift  för paket 14 ggr är 2695 kr.  Du kan också välja halvt paket 7 ggr  1695 kr eller klippkort 10 ggr  2295 kr. Om du väljer halvt paket så kan du sedan tanka på med 7 ggr för 1500 kr. Det är förmånligast att välja helt paket 14 ggr från början.


Hur betalar jag och när?

1. Betala hela avgiften i samband med anmälan eller dela upp betalningen  enligt följande:  500 kr anmälningsavgift betalas  i samband med anmälan för att garantera plats.  Resterande avgift  ska vara betald innan kursstart. Tangoverkstans bankgiro 5403-9557

För dig som är förälder med delad vårdnad varannan vecka kan vi ordna specialarrangemang. Hör med oss hur vi kan hitta en bra modell.

Anmälan är bindande. Ingen återbetalning av avgift görs vid förhinder. Vid sjukdom före kursstart med läkarintyg får du ha medlen innestående till en annan nybörjarkurs.  Missade lektioner pga förhinder eller tillfällig sjukfrånvaro kan tas igen (under terminen)  förutsatt att det finns plats under terminen i motsvarande kurser. Det går inte att spara lektioner till senare terminer. Försök att ha så lite planerad frånvaro som möjligt så att du inte kommer efter för mycket.

Alla paket/klippkort är personliga och kan ej delas.


ANMÄLAN 


Anmälan till tango-terminskurs nybörjare och inbetalning till Tangoverkstans bankgiro 5403-9557. Ange namn+ och kursnivå.Prova på kostar 249 kr. Anmäl dig  till prova-på (klicka på "Anmälan" ovan):  Avgiften dras sedan av om du tecknar dig för paket och räknas som din första lektion i det paket du tecknar. (obs vi tar ej kort och avgiften betalas innan prova på  i första hand via bankgiro Tangoverkstans bankgiro 5403-955, medtag kvitto eller visa i din smartphone.Info Charlotte Rivero, 073-770 25 15, [email protected]

Tangoverkstan- Roller i rörelse®
  VARMT VÄLKOMMEN!


Kostnad: 249

Tangokurs i Stockholm
Intensitet, passion, känsla och
musikalitet
Tangokurs i Stockholm
Tango är för oss frihet, inspiration
och danslust